Artister

Søraa Brothers

Måløy

Gro Haugen

Raudeberg

Gunnar Jovik

Måløy

Stian Hjelle

Måløy

Jakob Hals

Måløy

Måløy Songlag

Måløy

Cheerdance

Måløy

Terje Våge

Måløy

Elviskoret

Måløy

Mel's

Oslo

Introduksjon av artistene


Fredrik Vinjevoll

Fredrik er en ni år gammel gutt fra Ørsta, som er veldig glad i musikk. I 2015, 5-fem år gammel, reiste han i sammen med sine foreldre til Elvis Festivalen i Måløy for å se på AM-Car bilane. Det var her han oppdaget Elvis.

Siden den gang har han besøkt festivalen hvert år for å høre å se mer av fenomenet Elvis. Hjemme hører han mye på Elvis sin musikk og liker å kle seg ut, og opptre som Elvis, for familie og venner.

Nå skal Fredrik få sjansen til å opptre for et langt større publikum. Han får som den yngste i festivalens historie anledning til å opptre i sammen med verdens beste Elvis tribute artister i «Elvis In Church» i Måløy Kirke.

Fredrik sin store drøm er å komme over til «Graceland» i Memphis for se hjemmet til Elvis og utstillingene som forteller om Elvis sitt liv.

Bildene er fra i fjor sommer hvor Fredrik fikk gjøre et kort besøk under et av showene sammen med sin far tidlig på kvelden.

Søraa Brothers

Det var under The Norwegian Elvis Festival i 2018 at de tre brødrene Søraa, Isak, Sverre og Espen sto på samme scene og sang offentlig for første gang.

Når henvendelsen kom fra Elvis Festivalen om de kunne gjøre tribute til Elvis sammen, kom det fra Isak «Ja, det måtte bare komme»! Brødrene deltok første året på kirkekonserten, det førte til at de opptrådte både i kirken og i festivalteltet under festivalen i 2019, med stor suksess!

Vi er stolte av å kunne meddele at The Brothers igjen vil være på scenen under festivalen i 2020, denne gangen i festivalteltet «Graceland».

Gro Haugen

Gro Haugen fra Raudeberg, er en av våre meget dyktige lokale sangere som i sommer er med på The Norwegian Elvis Festival for første gang.

Som debutant i festivalen får publikum anledning til høre henne i «Elvis In Church» i Sør-Vågsøy Kirke. Gro er ingen nybegynner, som frontfigur i popgruppen D’Mens har hun skaffet seg lang og god scene erfaring.

Gro har også vært flittig brukt som solist i forbindelse med Måløy Musikklag sin årlige Dansegalla og i annen konsert sammenheng, hvor hun har gjort en formidabel innsats.

Denne gangen skal hun få anledning til å opptre sammen med noen av verdens beste Elvis tribute artister, noe hun ser frem til. Takk til Gro for hun opptrer hos oss. Det er bare å glede seg.

Gunnar Jovik

Gunnar er opprinnelig fra Narvik , men har i mange år vært bosatt i Måløy. Han har ofte vært nyttet som solist både i front av kor og som solist i kirken ved forskjellige anledninger.

Gunnar sin favoritt sanger er Jim Reeves, og det er nettopp han som skal æres ved Gunnar sin sang fra ute scenene i Måløy Sentrum under festivalen.

Det er første gangen Gunnar deltar under The Norwegian Elvis Festival med eget show.

Jim Reeves og Elvis ble kjent da de opptrådte på Louisiana Hayride i 1955. De var gode venner til Jim så tragisk gikk bort sommeren 1964.

Sist sporet Elvis spilte inn var Jim Reeves 'signatur låt og million selger, "He'll Have To Go." Håper Gunnar synger den for oss.

Svein-Ove Valdersnes Hamre

Svein-Ove Valdersnes Hamre, blir å høre på ute scenene i Måløy Sentrum.. Han er fra Bergen, men bor på Stamnes i Vaksdal kommune. Svein-Ove jobber i Nordsjøen, som stillasarbeider.

Han er yngste sønn av Måløyværingen Audun Hamre, med det som bakgrunn er han blitt oppfostret på Elvis og rock’n roll. Han sang mye med faren, og broren, Arild som også blir å høre under Elvis-festivalen.

Syngingen hans har begrenset seg til private sammenhenger, og litt jobbrelatert. Han har tilbrakt alle barndommens sommerferier i gate 5 i Måløy, og nå er ikke somrene fullstendig, uten en Måløy tur med familien sin. Han ser fram til å være med på sin andre Elvis-festival.

Arild Valdersnes Hamre

Arild kommer fra Bergen, han er bosatt i Øygarden, med kone og tre barn. Interessen for Elvis er en del av "farsarven". Arild er sønn av Måløyværingen Audun Hamre, så det ble mange sommerferier i gt. 5 gjennom barndommen.

Det ble mye Elvis og rock'n roll i oppveksten. Elvis musikken er i dag en fin hobby, og blir praktisert med jevne mellomrom. Han hadde sin første 'Elvis'-opptreden på jobb i Nordsjøen.

Senere er det blitt mest i private lag, noe som førte til en impulsiv opptreden, da han var i Tyrkia i fjor sommer. Det morsomme var, at en norsk dame la ut dette på en FB siden for nordmenn i Alanya. En utflytta Måløyværing kommenterte at han burde komme til Elvisfestivalen i Måløy. Og slik ble det.

Arild opptrådte på ute scenene til Elvis-festivalen for første gang i fjor. Det var lett å se å høre at han hadde Elvis i blodet, så det var naturlig å invitere han tilbake, noe han ble veldig glad for. Du får lyst å bevege deg når Arild opptrer. Gled dere!

Stian Hjelle

Stian er en av to solister i Måløy bandet ReSound. Han har utallige opptredener bak seg som solist med Måløy Musikklag. Hos de har han vært flittig brukt under den meget populære årlige Dansegallaen, og i festivaltelt under Måløy Dagene.

Han var også en sentral person under åpningsseremonien i 2008 da Måløy arrangerte The Tall Ships Race.

Under The Norwegian Elvis Festival 2020 får du anledning til å høre Stian under de to kirkekonsertene « Elvis In Church» i Sør-Vågsøy Kirke. 6. august kl 18.30 og 21.00

Stian har en fantastisk stemme som du bare må oppleve når han skal gjøre legendariske Elvis spor, backet av «SideShow Bob» og Elvis koret.

Jakob Hals

Jakob Hals er i fra Måløy og har lang fartstid som musiker, med erfaring fra ulike band, bl.a. som frontfigur og vokalist i ”Afore Ye Go” fra Måløy og i en periode gitarist og vokalist i det amerikanske bandet ”T-Skeeter Band”.

Jakob har også deltatt som solist ved flere anledninger og festivaler. Han har bl.a. vært solist sammen med ”H.M. Kongens Garde Storband”, og lokalt sammen med Måløy Musikklag, Måløy Songlag og vårt band Sideshow Bob.

I prosjektet ”One man on stage” har Jakob valgt å jobbe med playback for å få frem stemningen i alt fra rock, countryrock, gode gamle ”svisker” og slagere til nyere populære låter.

Det varierer fra romantiske ballader til svingende Rock & Roll, og selvfølgelig mye Elvis, som han i år skal bidra med fra ute scenene i Måløy sentrum under The Norwegian Elvis Festival.

Jakob er en person som lager stemning der han opptrer, noe han og hans gode venn Isak Søraa og gjort med mange show rundt i fylke. Flotte CD innspillinger har han også fått gjort.

Måløy Songlag

Som en av våre lokale aktører skal Måløy Songlag delta for andre gang under «The Norwegian Elvis Festival. De kommer til å gi fredagens hoved show, «Fenomenet Elvis» en ekstra dimensjon.

Vi tror at når Måløy Songlag, som har ca 30 sangere, skal kore på 20 Elvis spor, sammen med «Side Show Bob» og deres vokal gruppe må det bli en mektig «backing» for våre internasjonale og nasjonale tribute solistene i dette showet.

Måløy Songlag, med sine egne solister, har ved mange anledninger gjort stor suksess med sin sang og opptreden. Vi gleder oss.

Cheerdance

Cheerdance og noen av Elvis sine største rocke låter kobles sammen for første gang under The Norwegian Elvis Festival. Dette blir helt spesielt!

Cheerdance er en egen gren av cheerleading og er delt i to kategorier – hip hop og freestyle/pom. Cheerdance kjennetegnes av synkronitet, hurtighet og flyt i rutinene.

De er 13 veltrente og spreke jenter i Cheerdance troppen fra Måløy Idrettslags Turngruppe, som skal gjøre sin Cheerdance til Elvis sine million selgerne «Jailhouse Rock» og «A little less conversation».

Rocken og musikken skal fremføres av våre internasjonale ETA rockestjerner sammen med «SideShow Bob» og «SideShow Bob» korgruppe.

Dette spesielle showet MÅ du bare få med deg! Den flotte Cheerdance gruppen blir å se i Festivalteltet lørdag kveld.

Måløy Musikklag

For å gjøre Elvis Paraden enda bedre og mer eksklusiv har vi også i år engasjert Måløy Musikklag for å gå i front av paraden.

Dette vil gi paradene et ekstra løft å ha Måløy Musikklag som «marching band» i front, og mer lik USA arrangerte parader !

Årets Elvis Parade som er på lørdag blir i år ekstra stor og spesiell !

Det er all grunn til å oppleve «The Norwegian Elvis Festival i Måløy !

Terje Våge

Etter mange år i Måløy Sanglag som bass-sanger, blei Terje for 5-6 år siden inspirert av Elvis sin bass-sanger J.D. Sumner. Terje startet da med systematisk trening for å utvikle sangstemmen sin til et lavere register. ‘

Med sin nye dype basstemme og økt interesse for Elvis ble det naturlig å invitere inn Terje til den første Elvis festivalen. Det ble en fantastisk opplevelse både for publikum og Terje.

Har siden også vært ansvarlig for Elvis koret som ble startet til den 2. Elvis festivalen. Koret og Terje har siden vært fast på alle festivalene. Terje har vært med både som korist og solist. ‘

Når amerikanske Ted Torres, for to år siden, skulle på turne på Østlandet i sammen med Side Show Bob ble Terje hyret inn som bass solist på turneen.

I dag er Terje, muligens den personen i landet med den dypeste bass stemmen!

Bilde viser Terje og Zellimir I Sør-Vågsøy kirke i 2017

SideShow Bob

Det er en selvfølge, når vi skal arrangere The Norwegian Elvis Festival, at vårt profesjonelle og suverene orkester igjennom alle årene festivalen har vært arrangert, ”Sideshow Bob” og «SideShow Bob’s Korgruppe» fra Oslo tilbake til årets festival.

Orkesteret består av ni profesjonelle musikere, med korgruppe på tre kjorister.

Under sin dyktige leder Per Amundsen vil ”Sideshow Bob” være vårt orkester under kirkekonserten «Elvis in Church» på torsdag og vårt hoved orkester i festivalteltet ”Graceland” på fredag og lørdag.

Mel's

Det andre orkesteret vi bruker i festivalteltet ”Graceland”, er i år som i fjor orkesteret Mel’s . Mel’s er profesjonelle musikere som kommer i fra det samme miljøet i Oslo og som holder den samme kvalitet som musikerne vi er blitt kjent med i ”Sideshow Bob”.

Å ha to så profesjonelle orkester i festivalteltet « Graceland», dokumenterer den musikalske kvalitet på festivalen. At det blir ekstra ”trøkk” i festivalteltet ”Graceland” skal ingen være i tvil om !

Bildet viser deler av Mel's i sammen med Morgan Vøien i forbindelse med øvelse foran festivalen 2019.